scob arquitectura i paisatge

 
  • Un árbol en la casa

Un árbol en la casa és un viatge de llarg recorregut cap al que tenim a prop. És un llibre que perd les fulles; altres noves les substitueixen en un procés de contínua renovació. És un tractat sobre plantes, animals, homes, ciutats i camps; un tractat sense principi ni final. És el que va dir una vegada un hippie quan li van preguntar, "On vius?". "Tinc un arbre que sembla un palau. Crec que no me'l mereixo", va respondre.

 

ALGUNES ressenyes

Començant per la seva edició, Un árbol en la casa és un llibre que combina fantasia i precisió, fruit de l’entusiasme i de la serietat que practica el seu autor, tant en la literatura com en l’arquitectura. No podia ser d’altre manera, doncs l’Oscar Blasco és un personatge d’una peça. Fantasia i precisió! Màgica combinació de dos elements difícils de reunir... i que, una vegada junts, es necessiten l’un a l’altre. El cercle es tanca.

Jordi Garcés, catedràtic i arquitecte

 

 

He trobat amb el teu llibre una nova manera d'observar l'entorn. Feia anys que no llegia res tan bonic. Realment et fa pensar. Té un toc dolç, melancòlic i màgic. Per altra banda, de tant en tant et roba un somriure. Exquisit.

Judit Ester, mestra

 

 

El territorio vacío. El lugar donde no pasa nada. El espacio donde podría pasar todo. Un árbol en la casa son todas esas posibilidades necesarias. Cada página parte de un solar deshabitado, de un hueco desde el que idear. Posibles paisajes, increíbles historias, extrañas arquitecturas o rocambolescos finales. Un árbol en la casa necesita, exige, que no todo esté ordenado. Solo desde allí se puede imaginar. Sientense y paseen.

Clara Nubiola, artista urbana

 

 

He estat llegint el llibre des de fa temps, molt a poc a poc, assaborint ratlla a ratlla i voltant per aquesta barreja de mons que mostres a cada pàgina, mons de temps diversos, mons imaginatius i reals, mons de records i de desitjos, que m’han fet pensar, reflexionar i que m’han donat un plaer intens i una mica melancòlic.

Rosa Regás, escriptora

 

 

Un árbol en la casa parla de la màgia del paisatge: de com la nostra forma de viure s'inscriu en el nostre entorn i de com els paisatges que freqüentem modelen les nostres vides. I tot, no per donar-nos truculentes solucions a suposats problemes, sinó simplement per convidar-nos a pensar acuradament en el que fem.

Victor Ténez, arquitecte i paisatgista.

 

 

Un árbol en la casa és una antologia de contes breus d'una singular i subtil narrativa en la qual la frontera entre prosa i poesia es dilueix. Els relats, en aparença senzills, aconsegueixen una ressonància interior que va molt més allà de la simple observació de la realitat. L'autor explora la secreta intimitat dels personatges, éssers i objectes anodins, però protagonistes d'històries enigmàtiques que recreen un món profundament poètic i espiritual.

Imma Torné, editora

 

 

En el llibre hi ha ambició, voluntat d'estil, enginy, ironia i bon ús de l'elipsi i de l'economia narrativa. M'ha agradat molt, per exemple, Grietas, que en dotze ratlles descriu un drama brutal. També m'han agradat força Plaza i Cipreses. Altres em deixen més fred. Suposo que és una qüestió de gust personal. En tot cas, estic segur que et guanyaràs molt aviat l'atenció dels lectors.

Carles Casajuana, diplomàtic i escriptor

 

 

L’estic llegint i, ara per ara, el que més m'agrada és com en un moment, en molt poques paraules, estic dins de la narració, per curta que sigui. Em sembla fascinant. 

Anna Badia, llibretera

 

 

Tot el que conté: lleuger i exacte, agut y tendre.

Daria da Seta, Dra.arquitecta

 

POP UP

El llibre conté un darrer conte, en forma de pop up, dissenyat per Plego.

  • Un árbol en la casa

  • Un árbol en la casa

  • Un árbol en la casa

  • Un árbol en la casa

 PRESENTACIONS

30/10/2019 LLibreria Casa Anita, Barcelona.

24/8/2019 Passeig literari pel camí de las Suertes. Fuentes Claras. Teruel.

21/7/2019 La Santa 2019, Santa Cristina d'Aro. 

20/6/2019 Llibreria La Capell, Barcelona.

 

articles

Un llibre pot recomenar altres llibres? Un árbol en la casa ho fa per l'Escola Sert.

 

ON TROBAR-LO

Pots veure més imatges i llegir alguns dels relats a: @unarbolenlacasa

 

Està disponible a les llibreries:

     . Jordi Capell. Plaça Nova, 5, Barcelona.

     . Casa Anita. Carrer Vic, 14, Barcelona.

     . Casa Vicens. Carrer de les Carolines, 20, Barcelona.

     . Museu Thyssen Bornemisza. Paseo del Prado, 8, Madrid.

     . Naos Libros. Quintana, 12, Madrid.

     . Recolectores Urbanos. Plaza Pintor Eugenio Chicano, 5, Málaga.

 

 

 

També te'l podem fer arribar si ens escrius un correu amb les teves dades i l'adreça postal a: contacto@unarbolenlacasa.com