scob architecture and landscape

  • Competiton: 3er classificat  
    Authors: SCOB + PLO Architects
    Surface: 15.000m2
    Client: Ayuntameinto de Aubagne, França.

    The general strategy for the Aubagne city centre consists in providing a quality public space to the citizen by giving his old essence back, a public space as it used to be with a contemporary approach. The project has to be understood as a part of the whole public space system but it has to be strengthen and has to come from the old history structure.

    The new Cours Barthelemy is a place where the people is the main actor again, not just a place to walk through but a place to stay under its old plane tree. The Rue de la Republique crosses the lower part of the old town will change its configuration this will be through the regulation of its transit so this gained space will be dedicated to the pedestrians. The street will be again an engine for the commercial area and the historical character will be returned.

    The Place de Beaumond will leave its fragmented and disconnected configuration from the system of public spaces, to become a place for the neighbors and the city. A place conceived from the point of view of flexibility so this unique place in Aubagne becomes a space full of life and flexible in its use. A space for the everyday and also for the celebrations; a space to stay and share; a space for summer and also for winter, a public space for the day and night as well; a place for neighbors, citizens and visitors; a place for adults and children; a new core for Aubagne.

    Aubagne city center
  • Aubagne city center
  • Aubagne city center
  • Aubagne city center
  • Aubagne city center
  • Aubagne city center
  • Aubagne city center
  • Aubagne city center
  • Aubagne city center
Competiton for the refurbishment of the city center (Aubagne, France), 2018. 3rd Clasiffied
Back to Public space

Competiton: 3er classificat  
Authors: SCOB + PLO Architects
Surface: 15.000m2
Client: Ayuntameinto de Aubagne, França.

The general strategy for the Aubagne city centre consists in providing a quality public space to the citizen by giving his old essence back, a public space as it used to be with a contemporary approach. The project has to be understood as a part of the whole public space system but it has to be strengthen and has to come from the old history structure.

The new Cours Barthelemy is a place where the people is the main actor again, not just a place to walk through but a place to stay under its old plane tree. The Rue de la Republique crosses the lower part of the old town will change its configuration this will be through the regulation of its transit so this gained space will be dedicated to the pedestrians. The street will be again an engine for the commercial area and the historical character will be returned.

The Place de Beaumond will leave its fragmented and disconnected configuration from the system of public spaces, to become a place for the neighbors and the city. A place conceived from the point of view of flexibility so this unique place in Aubagne becomes a space full of life and flexible in its use. A space for the everyday and also for the celebrations; a space to stay and share; a space for summer and also for winter, a public space for the day and night as well; a place for neighbors, citizens and visitors; a place for adults and children; a new core for Aubagne.